چرا موهای فر من همیشه وز و خشک است؟ در این مقاله از سالن زیبایی جانل، ۵ اشتباه رایج که باعث نابودی حلقههای فر میشود را بررسی کرده و راهکارهای طلایی برای داشتن فرهایی فنری، براق و سالم را آموزش میدهیم.
این شاید بزرگترین جنایتی باشد که میتوانید در حق موهای فر خود مرتکب شوید. ساختار موی فر به گونهای است که تارهای مو تمایل دارند دور هم بپیچند و دستههایی زیبا (Curl Clumps) تشکیل دهند. وقتی شما برس را وارد موهای خشک میکنید، نه تنها این دستهها را از هم میپاشید و باعث ایجاد الکتریسیته ساکن و وز شدید میشوید، بلکه باعث خرد شدن ساقه مو نیز خواهید شد. موی فر در حالت خشک، شکنندهترین حالت خود را دارد و شانه زدن آن مساوی با قطع شدن تارهای مو است.
تنها زمانی مجاز به استفاده از شانه (آن هم شانه دندانه درشت یا انگشتان دست) هستید که موهایتان خیس و آغشته به نرمکننده یا ماسک مو باشد. آب و نرمکننده اصطکاک را کاهش میدهند و اجازه میدهند گرهها بدون آسیب باز شوند. این کار باعث میشود الگوی طبیعی فر شما حفظ شود و بعد از خشک شدن، حلقههایی منظم و بدون وز داشته باشید.

بسیاری از ما عادت داریم بعد از حمام، حوله را روی سر گذاشته و با شدت موها را بسابیم تا خشک شوند. حولههای معمولی حمام (Towel Terry) دارای پرزهای زبر و بلندی هستند که مانند سمباده روی کوتیکول ظریف موی فر عمل میکنند. این اصطکاک شدید باعث بلند شدن فلسهای مو، از بین رفتن رطوبت طبیعی و در نهایت ایجاد وز و موخوره میشود. علاوه بر این، وزن سنگین حوله میتواند باعث کشیدگی ریشه مو شود.
به جای حولههای زبر، از حولههای میکروفایبر یا حتی یک تیشرت نخی ساده استفاده کنید. این پارچهها آب را به آرامی جذب میکنند بدون اینکه به کوتیکول آسیب بزنند. تکنیک پیشنهادی ما در مشهد برای مراجعین، روش "پلاپینگ" (Plop) است؛ یعنی موها را به آرامی داخل پارچه نخی قرار دهید و اجازه دهید آب اضافی بدون مالش گرفته شود. اگر موهایتان در اثر اشتباهات گذشته آسیب دیده، پیشنهاد میکنیم از خدمات احیای تخصصی موی فر در مشهد استفاده کنید تا شادابی به آنها بازگردد.

موهای فر ذاتاً خشکتر از موهای صاف هستند. دلیل علمی آن این است که چربی طبیعی پوست سر (سبوم) به خاطر پیچ و تابهای ساقه مو، نمیتواند به راحتی به نوک مو برسد. استفاده از شامپوهای حاوی سولفاتهای قوی (مانند SLS) همین اندک چربی طبیعی را نیز از بین میبرد و مو را به کاه تبدیل میکند. همچنین شستن روزانه موهای فر، بزرگترین دشمن رطوبت آن است.
بهتر است موهای فر را نهایتاً دو بار در هفته بشویید و حتماً از شامپوهای "بدون سولفات" (Sulfate-Free) استفاده کنید. اگر احساس میکنید ریشه موهایتان چرب شده اما ساقه خشک است، میتوانید از تکنیک "کو-واش" (Co-Wash) یا شستشو با نرمکننده در روزهای میانی استفاده کنید. حفظ تعادل چربی و رطوبت، کلید داشتن فرهای فنری و براق است.

سندروم "دست در مو" یکی از عادات ناخودآگاه است که زحمت شما را بر باد میدهد. زمانی که موهای شما خیس است و محصولات استایلینگ (مثل کرم مو یا ژل) را زدهاید، مو در حال شکلگیری قالب خود (Cast) است. اگر در این زمان که مو در حال خشک شدن است (چه با هوای آزاد و چه با سشوار)، مدام به موهایتان دست بزنید، لایه محافظ محصول را میشکنید و باعث ایجاد وز میشوید.
اجازه دهید موها کاملاً خشک شوند. تنها زمانی میتوانید به موها دست بزنید که ۱۰۰٪ خشک شده باشند. در آن زمان میتوانید با کمی روغن آرگان کف دست، اصطلاحاً "Scrunches out the crunch" را انجام دهید؛ یعنی خشکی حاصل از ژل را با فشار ملایم دست بشکنید تا موها نرم شوند، اما قبل از خشکی کامل، دستانتان را از موها دور نگه دارید.
سشوار کشیدن موی فر با باد مستقیم و داغ، بادکنکهای فر شما را میترکاند! حرارت مستقیم رطوبت داخلی ساقه مو را تبخیر کرده و ساختار پروتئینی آن را تخریب میکند. نتیجه این کار، موهایی پف کرده، بینظم و سوخته است که هیچ شباهتی به فرهای زیبای ژورنالی ندارد.
اگر عجله دارید و نمیتوانید صبر کنید موها با هوا خشک شوند، حتماً از سری "دیسپانسر" سشوار استفاده کنید. دیسپانسر باد را پخش میکند و حرارت را ملایم میسازد. همچنین کاسه دیسپانسر به جمع شدن و فرم گرفتن حلقههای فر کمک میکند. همیشه سشوار را روی حرارت متوسط و سرعت باد کم تنظیم کنید. زیبایی موهای شما سرمایه شماست، با انتخاب ابزار درست از آن محافظت کنید.
تمام حقوق برای جانل محفوظ است
نظرات (0)
هنوز نظری ثبت نشده است.